DIN KURV

Ingen varer i kurven.

Tysk riesling fra Strub i Rheinhessen

28. januar 2021

Klaus-Peter Keller har for alvor sat Rheinhessen på kortet over de fineste terroir for især riesling, ikke bare i Tyskland men hele verden. Stille og roligt kommer der flere fremragende producenter frem, bl.a. unge Sebastian Strub som efter at have stået i lære hos Dönnhoff, har overtaget familiens marker i Nierstein. De bedste marker i Nierstein ligger på Roter Hang skråningen og det er her alle Strubs vine kommer fra, som f.eks. marker som Hipping og Pettenthal som han bl.a. deler med Keller.
Der er en fornemmelse af sødme i alle Strubs vine, selvom flere af dem på papiret er tørre. Stilen er meget ren, frisk og drevet af en spændstig syre der gør alle vinene fra trocken, kabinett til spätlese utrolig saftige. Alt arbejdet i marken er bæredygtigt og man er ved at omlægge det hele til økologi. Sebastian er allerede en stjerne i Nierstein og nu begynder omverdenen også at få øjene op for hans vine!

Bottled with 9.5% alcohol, the 2019 Riesling Kabinett Niersteiner Pettenthal offers a precise, flinty, terroir-scented bouquet of ripe stone fruits intertwined with herbal and stony notes. Sweet and piquant on the palate, this is a round and charming, refreshing and filigreed Kabinett from a famous terroir that adds finesse, salinity and a frisky-buoyant character. A classic.
– Stephan Reinhardt, The Wine Advocate

Følgende to vine kommer hjem. 
2019 Riesling Trocken 
2019 Riesling Nierstein