DIN KURV

Ingen varer i kurven.

Ny fransk producent – Domaine Chasselay

16. februar 2022

Vi gentager successen!

Domaine Chasselay er en af ​​de ældste vingårde i Beaujolais. Faktisk har de mere end 500 år bag sig! Domænet er beliggende i Châtillon d’Azergues i Rhône-regionen. Siden 1464 har denne familie dyrket deres vinstokke ved hjælp af teknikker, der respekterer miljøet og jorden. De er en af pionererne inden for økologisk landbrug (BIO) i Beaujolais, deres vine blev certificeret i 2006. 

Familien har gennem årene fået opbygget en fornem portefølje, af parceller på de bedste Cru’er i Beaujolais. Druerne er udelukkende håndhøstet. Gæringen foregår naturligt på små eller store egetræsfade. De bruger kun naturlig gær. De arbejder målrettet efter, at producere vine, som afspejler deres terroir. Dette gøres med stor respekt for naturen.

Mængderne er desværre små, med ca. 25.000 flasker Morgon, Chenas, Fleurie og Beaujolais plus en smule chardonnay og desværre blot 2000 flasker pinot noir Bourgogne. I år er mængderne endnu mindre, da året 2021 bød på store udfordringer i Frankrig. I April 2021 blev Frankrig nemlig ramt af en hidtil uset kulde, som tvang vinbønderne til at kæmpe mod frosten flere nætter i træk. Nogle vingårde oplejede betydelige tab (med næsten 100 % tab i nogle parceller), mens andre godser har været i stand til at bevare op til 60-70 % af de første knopper. Én ting er dog sikkert: skaden var stor og det viser 2021 årgangen også.  

Jeg er derfor yderst taknemlig for, at Domaine Chasselay ville starte et samarbejde med mig og glæder mig til at præsentere jer for disse skønne vine. 

I starten af april kommer følgende vine hjem! 

  • Pet NAT DRY BLANC NV
  • LES GRANDS EPARCIEUX BLANC 2020
  • BOURGOGNE PINOT NOIR ROUGE 2019
  • BEAUJOLAIS IS NOT DEAD ROUGE 2021
  • MOULIN A VENT LE BIEF ROUGE 2019
  • MORGON CORCELETTE ROUGE 2019